חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

שם טוב רודי נ' ס ט י מצקי(2005) בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום אילת
1310-09
11.3.2012
בפני :
אלון רום

- נגד -
:
שם טוב רודי
:
1. ס ט י מצקי (2005) בע"מ
2. הראל חברה לביטוח בע"מ
3. ביג מ ר כ זים מסחריים - שותפות מוגבלות
4. כלל חברה לביטוח בע"מ

פסק-דין

פסק דין

כללי:

התובעת הינה אישה בת 61, העוסקת במתן ייעוץ נופש ומשמשת כיועצת נופש בחברת מאגר אטרקציות בע"מ.

הנתבעת הינה חברת ביטוח שביטחה את רכב התובעת בזמנים הרלוונטיים לתובענה.

אין מחלוקת בין הצדדים לשאלת החבות והכיסוי הביטוחי והדיון יתמקד בנזק שלכאורה נגרם לתובעת.

אירוע התאונה:

מכתב התביעה עולה, כי ביום 11.6.2009, נפגעה התובעת, בעת מעבר מחניית כלי הרכב של מרכז "ביג" באילת לחנות הספרים הממוקמת במרכז ומנוהלת ע"י הנתבעת 1 ומעדה על המדרכה במעבר מהחניה לחנות הספרים.

טענות התובעת:

לטענת התובעת, במעבר מהחניה לחנות הספרים, בנויה מדרכה מישורית בתחילתה, אך המשכה חצוי ובנוי במדרון אלכסוני, כאשר מבנה זה יוצר מדרגה שתחילתה בגובה אפס והמשכה, אשר לא נראה לעין לבאים מכיוון החניה, מעמיק אלכסונית לאורך מספר מטרים היוצרים מדרגה מכשילה.

התובעת מוסיפה וטוענת, כי בסמוך לתחילת המדרון הוצבה אדנית צמחים גדולה, כתמרור אזהרה למכשול, אולם, לטענתה, אדנית זו מטעה ומכשילה, שכן הבאים מהחניון מניחים בטעות כי קיים המשך מישורי לרצפת החניה.

כאמור לעיל, התובעת מעדה במדרגה המכשילה והובהלה לבית החולים "יוספטל" באילת, שם אובחנו נזקיה ובין היתר נמצא כי בעקבות המעידה שברה את קרסול רגלה השמאלית. התובעת שוחררה מבית החולים לאחר שקרסולה גובס ולאחר שצוותה לא לדרוך על כף רגלה הפגועה.

כתוצאה מהתאונה רותקה התובעת למיטתה מיום התאונה ועד 15.8.2009, דהיינו: כחודשיים ימים.

טענות הנתבעות:

לטענת הנתבעות 1 ו – 2, מדובר בתאונת עבודה, שכן האירוע אירע במסגרת עבודתה של התובעת ולכן היה על התובעת למצות את ההליך מול המוסד לביטוח לאומי, על מנת לתבוע את הנזקים הנטענים על ידה. עוד טוענות הנתבעות 1 ו – 2, כי אירוע התאונה אירע שלא בתחום חזקתה של הנתבעת מס' 1, אלא בתחומה של הנתבעת מס' 3, אשר מתחזקת את מקום התאונה ולכן עליה מוטל הנטל לפצות את התובעת, בגין נזקיה הנטענים.

הנתבעת מס' 1 טוענת, כי סיפקה לכל הבאים בשעריה תנאים תקינים לחלוטין ונהגה ככל מחזיק מקרקעין סביר, תוך שמירה על כללי הבטיחות בחנות אשר ברשותה.

הנתבעות 1 ו –2 מוסיפות וטוענות, כי התאונה הנטענת אירעה כתוצאה מרשלנותה הבלעדית והמכרעת של התובעת ולכן אין להטיל עליהן כל אחריות.

לטענת הנתבעות 3 ו –4, אין כל קשר סיבתי בין מעשיהן ו/או מחדליהן, לבין הנזקים הנטענים ע"י התובעת. הנתבעות 3 ו – 4 מוסיפות וטוענות, כי יש להשית על התובעת רשלנות תורמת בשיעור 100% או בשיעור גבוה אחר.

לחילופין, טוענות הנתבעות 3 ו – 4, כי נזקיה של התובעת נגרמו בגין רשלנותן וחוסר זהירותן של הנתבעות 1 ו – 2, מאחר והתעלמו מקיומו של המפגע, לא תיקנו את המדרכה, לא דאגו לסימון המקום ו/או לשלטי אזהרה, לא התריעו על המפגע והניחו אדנית צמחים באופן מסוכן ולא בטיחותי.

חוות הדעת:

התובעת פנתה לד"ר גידו וייסינגר – מומחה כירורג אורטופדי, אשר קבע את נכויותיה כתוצאה מהתאונה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>